Klara övergånger just nu....

Andre Santos är klar för Arsenal brasilansk back

Scott Parker klar för Tottenham. Harry Redknapp har sagt att inte Modric ska någon stans då kommer Tottenham vara en av dagens största vinnare!!

Joe Cole klar för Lille på lån från Liverpool.

Joey Barton klar för QPR det har varit klart några dagar dock.

Roma-  Miralem Pjanic och Simon Kjaer klara tror jag kan bli riktigt bra :D

Liverpool have today confirmed that Christian Poulsen has completed his transfer to Evian Thonon Gaillard.

Forlan klar för Inter.

Per Mertesacker är nu helt klar för Arsenal är det han som ska lösa deras försvarsproblem tro ? 75 Landskamper för det tyskalandslaget så är en bra back!

John Guidetti till Feyenoord på säsongs lån från City

Fernando Gago klar för Roma ett års lån med köpkonsul lr vad det nu heter.

Sista timmarna nu!

Inte många timmar kvar innan transferfönstret nu.  Riktigt många rykten igång nu, Liverpool har gjort klart med den unge Uruguayanske backen Coates. Arsenal har gjort klart men en Syd Koreansk forward men många rykten på spelare in men inget klart än. Ja återkommer imorgon med alla intresant övergångar och mina tankar. Blir att följa BBC och Sky Sport idag!

Bara två dagar kvar nu börjar bli lite nervös! På fredag har vi en LIVSVIKTIG match vi möter Ungern borta med landslaget. Det låter ju inte så jävla viktigt men vid seger så vi till 80% klara för EM nästa sommar i Polen och Ukraina. Vid förlust kommer vi inte kunna bli direktkvalificerade som bästa grupp två.Det kan till och med bli så att vi slutar 3:a i gruppen och missar hela festen! Sverige har möt Ungern borta tre gånger under 2000-talet och alla matcher har slutat med seger. Vårat första möte mot dom i kvalet vann vi med 2-0 hemma på Råsunda.

Trolig elva:
Isaksson

Lustig  Majstorovic  Granqvist  Wendt

Källström  Svensson

Larsson  Toivonen Elmander



Så kommer det troligen se ut när matchen startar på fredag, jag skulle villa se Jonas Olsson spela istället för Granqvist.  Tror och hoppas Sverige kommer vinna denna match. Säger 2-0 mål av Toivonen och Larsson tycker faktiskt oddset på Sverige är riktigt bra på denna match 1.85 får man för en svensk seger.

Förutom Sverige så är det många lag som har riktigt viktiga matcher i helgen England, Portugal, Frankrike och Norge är tre lag som måste vinna för att inte behöva förlita sig på andra länder under hösten.

Mitt första speltips här på bloggen kommer nu tycker det är riktigt bra odds på kvalet och väljer att lira en fyrling.

Norge + Portugal + England + Sverige till 5.23Bet365


Norge möter Island hemma har några skador men har en bra form och hemma plan mot ett svagt Island ska bara sluta med norsk seger.

Portugal ska åka till Cypern för att hämta 3poäng. Portugal skulle ju springa hem sin grupp trodde de flesta men är nu tvingade att prestera under hösten för att ta sig till EM nästa sommar. Nani och Ronaldo visar riktigt bra form och det ska räcka för att ta med sig tre poäng från Cypern.

England åker till Bulgarien, efter 2-2 hemma mot Schweiz så ligger man först i sin grupp men på samma poäng som Montenegro. Bulgarien kommer få det riktigt hårt här, engelsmännen har precis kommit igång med ligan och alla spelar bör vara pigga. Inte som det brukar vara när landslagen spelar mitt undersäsongen när de stora spelarna har 2-3 matcher i veckan och kommer till landslaget slitna och halvskadade. Sen har många av de Engelska spelarna visat riktigt bra form i ligan så tror de kommer vinna denna match, lätt säger 3-0 och två mål av Rooney tippar jag.

Hem och leta upp matchtröjan sen så den ligger redo tills på fredag!


Dagens bästa

Damallsvenskan: Tyresö -1,5-Örebro  1 odds:2.60

Tippade topplaget Tyresö började säsongen svagt men har efter VM uppehållet spelat strålande och anfallaren Madelene Edlund öser in mål. Örebro går oxå bra och är poängen bakom i tabellen men jag tror Tyresö drar längsta strået ikväll å vinner 4-1

Barca svarade med 5-0

Barca gjorde sitt igår 5-0 hemma mot Villareal trots att man saknade 3 ordinare backar och började med Xavi och David Villa på bänken. Cecs fick göra mål i första ligamatchen och var mycket delaktig i Barcas anfalls spel, Messi lyssande som vanligt med 2mål.

Rätt tråkig vecka om man ser till fotbolls matcher blir att följa US Open i tennis och se om det blir nogra sista minuten övergångar i fotbollseuropa bara 31timmar kvar till fönstret stänger nu. På fredag väntar en mycket viktig match för vårat kära landslag återkommer senare i veckan till detta!

Over and out!

Kluft i utförsbacke

Både vad gäller prestation och popularitet hos svenska folket som formligen älskade henne när hon va fenomenal i sjukampen, hon lessnade på den tuffa träningen där 7 grenar ska samsas och satsade istället på sin främsta gren längdhopp och sen har de gått sådär. Nu räckte årets prestation till en 5e plats vilket inte är dåligt i sig, 5a i världen inte illa.

Men smaka på de här, det var den svagaste längdhoppsfinalen i ett stort mästerskap EVER!!!!!!!!

Hon gjorde 6.56 och då kan man ha i åtanke att när hon slog till med sin rekordserie, 7032 poäng så hoppade hon 6.85, min teori är att hon lagt på sig bra mycket muskler och ser helt enkelt snudd på kantig och klumpig ut, och nu snackar vi alltså överkroppen.

That´s it....

Dagens bästa

Valsarna -14,5-Hammarby  1   Odds 1,74 svenska spel

Detta är en mycket viktig match i kampen om en slutspelsplats i speedwayens elitserie, Valsarna har 10 poäng att hämta in från bortamatchen för att kunna nypa en hyperviktig bonuspoäng. Valsarna skulle ha varit svaga lite lite favoriter om Bajen kommit med sitt starkaste lag MEN laget åker till Hagfors utan regerande världsmästaren Tomasz Gollob och Andriy Karpov, ja då kommer de landa på en hemmaseger med cirka 20 pinnar....

Golf

Tyvärr han jag inte följa så mycket golf under helgen. Men i Fedexcup så klarade alla tre svenskarna kvar till nästa omgång. De spelade bara tre varv i helgen pga av risken för orkanen Irene. Dustin Johnson vann helgens tävling banan var riktigt lättspelad då greenerna var mjuka.

Blixt kom på 33:e plats på Nortwide touren han klarade cuten precis men hade den bästa söndagen av alla spelare och avancerade till 33.e plats. Han tappade en placering i totalen men har fortfarande en riktigt bra chans att klara tourkortet till nästa år.

Mål Söndag!

Svårt att veta vad man ska börja med vilken jävla fotbollshelg! 8-2 1-5 det är sjuka siffror men vilken fotboll det bjöds på!

 

Börjar med den första matchen då Tottenham – City trodde på förhand på en målrik match som skulle bli rätt jämn. 1-5 speglar inte matchen helt Tottenham hade några riktigt bra lägen där de borde gjort mål. Bale missade ett kanon läge när han hade chansen att ge Spurs ledningen, sen gjorde samma Bale ett kanon inlägg till Crouch som borde gjort 1-1. Tottenham har haft det tungt 0-3 första matchen mot Utd och nu 1-5 mot City men detta är matcher som inte är lätta ska sägas. City då spelar en riktigt bra anfallsfotboll Nasri gjorde sin första match med sitt nya lag. Det syndes att han trivdes riktigt bra fart på benen och han stod för 4 framspelningar till Dzeko som stod för 4 fullträffar denna dag. Dzeko imponerda stort på mig med riktiga klassavslut och visade igår varför Mancini betalde 32 miljoner euro för att få han från Wolfsburg. City har helt klart något riktigt bra på gång, Silva och Nasri kommer nog hålla många försvarare sömnlösa i år! Frågan är om inte Tevez snart är i Argentina nu?? De kan inte betala sådan lön för en spelare som inte spelar lr ??

 

När City gjort 1-5 så var det bara att ladda om för nästa match Man Utd – Arsenal. För en match det blev, jag trodde inte Arsenal skulle ha något att hämta på Old Trafford men 8-2 !

Måste säga att jag är sjukt impomonerad av vad Sir Alex har gjort med sin trupp under sommaren. Känns som han tog mycket lärdom av finalen i Champions League ifjol. Utd korta passningspel med små instik mellan mittback och ytterback och en sjukt bra rörelse gör att den röda maskinen känns oslagbara just nu. Men ser tydligt att Ferguson tagit mycket av Barcas spel med sig till i år.

 

Wenger har en hel del att fundera på som hela klubben. Vi ska komma ihåg att detta är bara en match och att Arsenal saknade många spelare. De mötte ett av värdens bästa lag som för tillfället spelar en fantstikt fotboll och desutom hade en kanon dag. Frågan är hur de ska komma ur detta bara för vad de behöver köpa är någon bra försvarare men jag tror fansen vill se något tungtnamn som ska komma och frälsa dom. Tror dock att rättväg för dom är att börja bygga bakifrån och inte slänga iväg massa pengar på något tungtnamn som redan sett sitt bästa.

 

Några ord om matchen då 3-1 efter första halvlek. Första målet bjuder ju Arsenal försvaret på riktigt svagt! Sen fick de chansen att göra 1-1 på tveksam straff men Van Persie slog en riktigt dålig straff som De Gea kunde rädda. Sen fick vi se två underbara Utd mål singerade Young och Rooney. Precis innan halvleken skulle ta slut bjöd De Gea Arsenal på 3-1. Måste säga att jag tycker Howard är rätt feg domare, Arshavin fick ett tidigt gult kort sen var det två lägen där det andra gula kortet borde varit uppe men Howard ger aldrig några tidga röda kort.

 

I andra halvlek försökte Arsenal gå för 3-2 och fick ett tag ett bra tryck Utd men sen kom Rooneys andra mål för kvällen och sen var det god natt för london laget. Utd spelade ut och Arsenal hade inte kraft att resa sig.

 

Spanska ligan gick igång efter sin strejk Real MAdrid började riktigt starkt och vann med 6-0 på bortaplan över Real Zaragosa. Ronaldo gjorde hattrick får se vad Barca svarar med då. De har sin premiär hemma ikväll på Nou Camp mot Villareal.

 

Seria A blev det inget spel i då det är strejk där.

 

Missade tyvärr all sport på lördagen för då spelade jag själv golf. Men har fått höra och läst mig till att Liverpool stod för en riktigt bra match hemma mot Bolton. Nu är det några riktigt intresanta dagar framför oss, transferfönstret stänger onsdag natt(00.00) många rykten som går just nu.

 

Sen vill jag bara ge ett film tips för efter fotbollen igår såg jag ”Hur många lingon finns det i världen”  riktigt fin film. Såna filmer borde visas i skolorna runt om i landet!


US Open

Årets sista grand slam turnering i tennis är här om än en dag försenat pga orkanen Irene, normalt sett finns alltid vinnaren i trion Nadal, Djokovic, Federer men nu vette fasen alltså.

Federer har nog vunnit sin sista grand slam tyvärr, tror t o m detta kan vara hans sista grand slam i karriären men de är mina personliga funderingar. Djokovic ser sliten ut efter ett magnifikt år och Nadal har inte alls spelat bra på hardcourt senaste 2 månaderna, haha eller alls bra var att ta i men alltså långt från sin toppnivå. Murray då, njaaa han brukar ju åka där i semi eller kvart nånstans, halvskadad Söderling går inte långt...

Mardy Fish blir livsfarlig!! John Isner kan kanske kliva långt eller så får Berdych till det hela vägen!!

Grym tennis lär vi få bevittna hur som helst!!

Dagens bästa!!

Qviding- GIF SUndsvall -1  2   odds 2.40.  Sundsvall att vinna med minst 2 kassar, Sundsvall tappade poäng mot Västerås hemma förra måndagen och lär inte falla på underskattning idag, tror man gör sin plikt mot värdelösa Qviding vars försvarsspel var bland de sämsta jag sett tidigare i somras när de besökte Swebank Park

Snabb, snabbare, Bolt

Ja nu gick de ju tyvärr väl snabbt, tjuvstart å tack å adjö. Ser att en del svenska skribenter t ex Wennerholm går ut å skriker, gör om systemet, blåsta på de bästa bla bla.... Same rules for everybody helt enkelt, hade det varit åttondebanan som tjuvat hade INGET brytt sig. Klara man inte hålla sig till skottet går så får man helt enkelt gå bakvägen, helt RÄTT.

Diskning direkt vid tjuvstart är bland de bästa de infört, fråga mig som är gammal å minns svunna tider när alla hade rätt till en tjuvstart. Alltid minst 3 omstarter i varje sprintlopp för att inte prata om hur det var i simningen haha minst 5-6 omstarter hela tiden och mästerskapens tidsscheman höll sämre än vid en "bonn"cup i innebandy

V 75

På Bergsåker denna lördag och alla spikar Hallsta Lotus vilket också bör vara en straffspark, mina vinnare denna lördag är nr 4 Lisa America i guld som kommer bli livsfarlig över upploppet och sedan nr 2 Montana Dk som krossar allt i sista avdelningen. Lyyyyycka till

Dagens bästa

Espoo Blues-Brynäs  1  1.85 Unibet

Brynäs är jättenöjda med att ha värvat "Honken" Holmqvist från Frölunda, jo men grattis grattis...va ju bra för 6-7 år sen. Ikväll skall han till Finland och sila puckar, tack och bock

Friidrotts VM

Då var de dags för friidrottarna att dra till Sydkorea för VM, magert värre för svensk del och det var ju väntat att svackan skulle komma efter en storhetstid vi aldrig mer får uppleva med Holm, Kluft, Kajsa mfl.

Vilka kan kriga om medalj då?? Jo Christian Olsson, Emma Green, Isabellah Andersson kan placera sig topp 5 övriga svenska deltagare göre sig icke besvär, hoppas jag har fel....

Isabellah hade varit det största hoppet för svensk del om det inte varit för hennes upplägg som jag inte tror de minsta på... Maraton är grenen och uppladdningen på hög höjd i Kenya är de ju inget fel på men att välja att starta resan till Sydkorea på onsdagkväll när loppet går lördagmorgon känns fruktansvärt vågat.

Men kl ställs på 02.00 natt till lördag, alltid kul å följa maraton och hon har ju kanonchans till en topp 10 placering.

Annars blickar vi ju fram till söndag 13.45 då det återigen skall avgöras vem som är världens just nu snabbaste människa!!


Rullgardin ner!

Då var det fredag ingen då något possitivt i regnet och Romas nederlag igår!

 

Ja i går skulle mitt kära Roma se till att ta sig ut i europa. Men i 82 minut så drog Stepanovsky ner rullgardin för oss. Roma ska ha varit det bättre laget men det hjälper inte mycket nu. Luis Enrique som är ny tränare fick ingen bra start på jobbet han har en tuff uppgift framför sig. Ute ur europa spelet och fansen är inte helt nöjd med han tagit av Totti av planen, Totti rör man inte hur som helst. Detta kommer vara det svåra Enrique om resultaten inte går bra och Totti inte får spela då kommer han inte bli populär i rom. Tyvärr så är inte Totti lika bra längre det svider att säga. Spelgeni, superdiva, II Gladiatore finns många namn på han men denna video talar för sig själv hur bra han varit!

 

 

Nu står det klart att Adebayor lånas ut till Tottenham denna säsong. Är detta den forward som Tottenham letat efter tro ?? Jag tror helt klart att han kan lyckas! Tycker Adebayor är en riktigt bra forward får se om Redknapp kan få han att fungera i laget nu bara.

 

CL lottning igår blev följande:

 

Grupp A                                                  Grupp B

B.München                                             Inter

Villarreal                                               CSKA Moskva

Manchester C                                         Lille

Napoli                                                   Trabzonspor

 

Grupp C                                                Grupp D

Manchester U                                         Real Madrid

Benfica                                                  Lyon

Basel                                                     Ajax

Otelul Galati                                           Din.Zagreb

 

Grupp E                                              Grupp F

Chelsea                                               Arsenal

Valencia                                              Marseille

Leverkusen                                         Olympiakos

Genk                                                  Dortmund

 

Grupp G                                             Grupp H

Porto                                                  Barcelona

Sjaktar Donetsk                                 Milan

Zenit St P.                                         Bate Borisov

Apoel (Cypern)                                  Vik.Plzen

 

 

Grupp A kommer att bli roligt att följa, tycker det känns svårt att säga vilka två lag som går vidare där. Annars känns det som alla favoriter ska gå igenom detta rätt lätt. Arsenal har ingen jätte lätt grupp men borde väl fixa det tycker jag.

 

Mycket bra sport i helgen ska försöka hinna se del golf och fotboll. Hoppas få med mig söndgens PL matcher om man nyktarat till då efter brygga avslutningen. För på lördag går årets roligaste golftävling av hoppas bara vädergudarna är med oss.

 

/Mankan


Champions League lottning!

17.45 idag lottas årets upplaga av CL, kommer det bli någon "dödens grupp" i år tro?? Lagen är seedade enligt följande.

Skål 1:

Barca
Man Utd
Chelsea
Bayern München
Arsenal
Real Madrid
Porto
Inter

Skål 2:

Milan
Lyon
Shakhtar
Valencia
Benfica
Villarreal
CSKA Moskva
Marseille

Skål 3:

Zenit St Petersburg
Ajax
Bayer Leverkusen
Olypiacos
Man City
Lille
Basel
BATE Borisov

Skål 4:

Dortmund
Napoli
Zagreb
Apoel
Tranzonspor
Genk
Viktoria Plzen
Otelul Galati

Mina favoriter är Barca och Man Utd står i final mot varandra i år igen. Inget roligt tips men men, min dödens grupp lyder Barca, Milan, Man City och Dortmund men vi får se ikväll hur det ser ut.


Golf

Torsdag helgen är nära och ikväll så börjar golfen igen som varje torsdag. I Usa börjar idag FedEx-slutspelet ska bli roligt att följa. Steve Stricker och Luke Donald får ses som favoriter. Hoppas ju på någon av svenskarna, Carl Pettersson, Robert Karlsson och Fredrik Jacobson är med ingen av dom ligger jätte bra med men poängsystemet i slutspelet är det inte alls omöjligt! Så mitt stora hopp står ju till Phil "Lefty" Mickelson som är en favorit till mig.

På den inte alls lika glamorösa  Nationwide Touren ska det bli roligt och se om formen håller i sig för Jonas Blixt.
Som har två andra platser i augusti och har nu avancerat till 11plats, på Nationwide touren gäller det att vara topp25 när säsongen är över för då har man säkrat ett PGA-kort nästa år. Det återstår nu 9 tävlingar så Blixt har ett bra läge att klara kortet i år.

Torsdagens bästa....

Tänkte lägga upp dagens i mitt tycke bästa lir framöver och vi drar igång med denna säkra!!

Hapoel Tel Aviv -2,0-Ekranas  1  odds: 1.85 Bet365

Tel aviv är grymt svårslagna på sin hemmaplan traditionellt sett i de europeiska cuperna och efter 1-0 förlust borta mot Ekranas i första matchen i kvalet till Euroleague lär vi få se ett taggat hemmalag!!
Vinst med 2 baljor ger pengarna tillbaka på detta - 2,0 spel men ikväll får vi se en 5-1 å ni vågade kör -2,5.

Over and out Rog//

Hello sportypeople

Tackar Mankan för dom orden även om de var att ta i men jag hoppas kunna bidra till en blogg som jag definitivt tror blir läsvärd!

Om jag skall ta några rader om mig själv då, 37 åring som flytt Arvika och bosatt mig i Hallstahammar jobbandes på ICAs centrallager utanför Västerås. Fd innebandy å fotbollsspelare som även testat tränarsysslan och lite allt möjligt som bjuds inom en ideell förening. Föddes väl i princip med sporten i blodet och gjorde min första skidtävling som 5 åring och fotbollsmatch som 6 åring och har följt allt i tv väg sen 7 års ålder.

Hockeynörd som följt Luleå till fullo sen de klev upp i Elitserien 84 men all hockey avnjutes....Man kan väl säga att all sport utom segling funkar som pulshöjare för mig, kollar inte supermycket sport på tv eftersom jag jobbar ständig kväll men cirka 15 timmar radiosporten i veckan och sportkanalerna på helgen gör att jag suger i mig en del matnyttigt.

Nej nog om de nu blickar vi fram mot en underbar höst å vinter efter den tråkigaste sommarn ever typ å då menar jag givetvis inom idrottsvärlden, vilken torka. Ett sim VM har erbjudits, å de är snäppet före segling på intresseskalan!

Övriga favvolag är i nämnd ordning: Manchester U, Barcelona, AIK (fotboll), Vancouver Canucks

På återhörande Rog//

SportsTalk har värvat tungt!

Det finns sportnördar och så finns det sportnörd men så finns det Roger Nilsson! Den sport inte han har koll på är knappt värt att kalla sport alls! Han kommer skriva en del om elitserien, NHL, vinteridrott, storamästerskap och tennis.

Han kommer att få presentera sig mer själv men kommer bli riktigt roligt att följa hans analyser och tankar!

Turkiet

Fenerbhce utesluts ur Champions League av Turkiets fotbollförbund dom ska tydligen ha varit indragna i uppgjorda matcher. Nu kommer platsen gå till liga tvåan i turkiet Trabzonspor som enligt aftonbladet med skulle vara indragen i uppgjorda matcher. Om det stämmer fattar jag NOLL! Men men vem säger att det ska vara logiskt!?!

Vad egentligen inte detta jag började skriva om igår när jag tänkte på turkiet men var bara tvunge att skriva några rader om det. Jag tycker att Turkiet kommit med en bra idée:

"Turkiets fotbollsförbund har beslutat att landets liga ska avgöras med ett slutspel. De fyra bästa lagen i serien kommer att ta sig dit. Tanken är att klubbarna ska tjäna mer pengar och att sporten ska bli mer populär" saxat från svttext

Tycker det låter jävligt intresant! JA vill inte se det i de stora ligorna, men för de mindra ligorna runt om i europa tror jag det skulle höja intreset rejält för. Vet inte riktigt hur det skulle vara utformat men själv följer jag inte träsksvkenskan(allsvenskan) så mycket får jag lov att säga. Men jag tror att ett slutspel skulle göra att intresset ökade kraftigt runt om i landet! Tänk er ett lag som går till final kanske får 2-3 extra hemma matcher med utsålda arenor vi pratar en hel del deg med andra ord! Tror ni detta skulle vara något för andra ligor att ta efter ?? Tänker en final mellan Celtic och Glasgow! Ja tror det skulle vara riktigt bra!

För övrikt riktigt viktig match för mitt Roma idag! De ska försöka kvala in till eurolige, mycket viktigt att vi tar oss dit tycker jag. Vi har lykats värva riktigt bra och ska bli roligt att följa dom i år!

FORZA ROMA

England

Arsenal fixade till slut sin Champions League plats. Den borde varit klar redan efter förra säsongen men en riktig svag avslutning av föra säsongen tvingade dem till kvala. Tror det var många Arsenalfans som var nervösa efter förstahalvlek!
Di Natale visar att han är en riktigt målskytt när han gjorde 1-0 till Udinese, men till slut vann Wengers mannar rättvist ! Så nu har Arsenal klarat av det första hindret. Nu ska det bli roligt att följa alla spelare som kommer rycktas vara på väg in. Juan Mata som de var intreserad av valde igår att skriva på för Chelsea. Intresanta dagar för alla Arsenalfans att vänta.

Båda Liverpool lagen mönstrade rätt starka lag igår i cupen och gick vidare lätt enligt plan. Värt att notera var att Arteta spela 90minuter för Everton, han har haft lite skadoprolem. Carroll och Suarez gjorde ett mål var när Liverpool gick vidare.

Föröverigt så ser det ut att gå rätt bra för Liverpool på transfermarknaden med! Pacheco kommer att spela i Atletico Madrid kommande säsong. Den grekiskaguden Kyrgiakos är klar för Wolfsburg, enligt italenskpress ska även Aquilani var klar för Milan. Sen ska de vara riktigt nära att värva den uruguayaska försvararen Coates. Fattas bara att de lyckas få iväg Joe Cole med som lär sitta på ett dyrt kontrakt för dem.


180 miljoner och viktiga dagar för Arsenal!

180 miljoner lr 20 miljoner euro det är Eto´os nya lön han får för att sparka boll iAnzhi Makhachkala i ryska ligan.
Han kommer betala 13% i skatt så efter sina 3år i Rysslans så kan han ju åka hem med ca450miljoner på fickan inte tokigt. Laget bor i Moskva med så flygs dom in till Degestan 180mil bort någon dag innan match. Laget storsatsar tydligen men måste de ha en ägare som har mycket ryska maffia pengar. Dom hoppas att vara med och slåss ute i europa inom 5år. Roberto Carlos spelar redan där och dom sägs villa köpa Daniel Alves från Barca. Men om man ser till att de håller på att bygga en ny arena med som ska ta in 40 000 och biljetterna kostar 20kr styck så lär ägaren ha en enorm plånbok att pumpa ur!

Arsenal har två riktigt viktiga matcher framför sig just nu är de nere i Italien för att försöka nå Champions League de har med sig 1-0 från första mötet med Udinese men hörde att det inte var ett så rättvist resultat 1-1 hade speglat matchbilden vad jag förstode det som. Ja de kommer få det tufft ikväll en sak som är säkert. Även på söndag har dom en tuff match borta mot Man Utd där tror ja inte de kommer ha mycket att hämta! Så förlorar dom ikväll och på Söndag så kommer dom ha 1 poäng efter 3omgångar missat CL och tappat Nasri och Cesc då kommer det vara lite "kris" i London klubben!

Spänade dagar som följer för Arsenal fansen! Dags för Wanger att börja handla lite nu!

Tankar efter 2omgånger av PL

Innan säsongen starta så sa jag att top 6 i Premier League skulle sluta så här.
1.Man Utd
2.Pool
3.Tottenham
4.Chelsea
5.Everton
6.Man City

Man Utd har sett deras två första matcher och tror de kommer vinna ligan rätt lätt i år minst 10poäng. Fy fan vilket lag de har på gång ett riktigt storlag på gång nu. Inte för att de varit dåliga på slutet men jag säger, Jones,Smalling,Welbeck,Cleverley alla under 23år lägg där till Young och Rooney där har England något att bygga ett framtida VM-lag runt! Dessa spelare har många år framför sig och kommer att lyfta många pokaler år Man Utd.

Pool har ett riktigt intresant lag på pappret ett riktigt bra mittfällt lägg där till två riktigt bra forwards. Tycker att de ha ligans bästa målvakt men saknar en riktigt bra mittback tycker jag. Om jag skulle vara tränare skulle jag ta och göra om Gerrard till mittback tror han skulle kunna avsluta med några riktigt bra år där han är trots allt 31år nu!
Tycker annars Pool börjart ligan bra tror de behöver några omgångar till för att få ihop alla nya spelare men klart intresant lag. Gillar Charlie Adam som jag tror kommer var nykelspelare för dom i år!

Tottenham tyckte ja gjorde en bra första halvlek mot Man Utd, andra orkade dom inte riktigt med. Corluka hade det riktigt tungt i mittförsvaret efter han kommit in i halvtid. Men det är inte borta mot Man Utd de ska ta sina poäng de har köpt Fridel till denna säsong tror ja kommer betyda mycket sen är det vektigt för dom att få behålla Modric!

Chelsea har börjar lite trögt och tror inte de kommer orka upp på topp 3 i år ! Tycker de har ett riktigt stort ? på målvakts platsen. Sen tycker ja de ofta kör fast i många matcher de kommer inte till de riktigt heta chanserna ! Frågan är med hur bra är Torres nu ?? Kommer Drogba komma tbx till den formen han hade 09/10? Hur kommer den unga portugisen tränaren klara av trycket ?

Everton har ett bra lag och fått behålla alla sina spelare tror de kommer ha en bra säsong. Kommer bli roligt att följa Barkley och Rodwell två duktiga unga engelska lirare!

Man City har börjat med 6 poäng och 7 gjorda mål men tycker man inte ska dra för stora växlar av det. Möter Tottenham borta på söndag då får man se lite var Mancinis gubbar står. Tror inte på City i år tror inte på deras sätt att bara köpa in spelare hela tiden, gäller att bygga upp ett lag. Ska bli roligt att se hur Mancini ska klara hålla alla spelare nöjda och ge dom speltid. Bara 6 av dessa stjärnor kan vara på planen samtidigt, Silva, Berry, Millner, Yaya Toure, Johnson, Tevez , Dzeko, Baloteli , Aguero och Nasri (som jag räknar med bli klar idag ska tydligen vara i Man City för läkarundersökning nu). 10 spelare som alla vill starta varje match som ska dela på 6 platser roligt att se hur han lyckas hålla alla nöjda.


Se hit sportnördar!

Startar en ny blogg för dela med mig om mina tankar om den sport jag ser på tv och följer. Hoppas att ni som kommer in och läser kommer att komentar det och diskutera massa kring det. Är det någon mer sportnörd som är sugen att skriva så är det bara att säga till så fixar vi det!

Jag följer mest fotboll själv och främst då Premier League men ser och följer de andra stora ligorna med. Även en hel del hockey,golf och tennis.

/ Mankan

RSS 2.0